Financiële coaching

Mensen zijn gelukkiger als hun geldzaken op orde zijn. Dat geeft een gerust gevoel en opent de weg naar een financieel gezond leven. Maar regelmatig verandert er iets in ons leven of persoonlijke omstandigheden dat voor u direct gevolgen kan hebben. De vraag rijst dan: 'Heb ik het nog wel goed geregeld'?  

Vaak staan we nauwelijks stil bij onze diepere wensen en laten we ons leiden door de waan van de dag. Pas als we ons bewust worden dat het anders anders kan, soms zelfs anders moet, geeft dat richting aan een nieuw perspectief. 

De financiële coach, financiële huisarts of de Private Life Planner van Melior Bewind & Financiële coaching helpen u bij deze bewustwording én het maken van de juiste keuzes.

Waarvoor kunt u nog meer bij ons terecht?

 • Een gesprek met een 'financiële huisarts' over uw financiële uitdagingen of zorgen.
 • Financiële coaching gesprek waarbij aandacht is voor uw hypotheek, pensioen, spaargeld en vermogen.
 • Het maken en evalueren van een vermogensplan / spaarplan.
 • Financiële coaching bij aankoop,verbouwing en verkoop van uw woning.
 • Het maken van een besparingsplan bij (te) hoge kosten.
 • Budgetplan opstellen en evalueren.
 • Uw aangifte Inkomstenbelastingaangifte.
 • Administratie ordenen.
 • Testamentcheck en eventuele update in samenwerking met notaris
 • Coaching op het gebied van een levenstestament
 • Financiële coaching en begeleiding bij geschillen, mediation en counseling
 • Het aanvragen en wijzigen van (voorlopige) toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag en kinderopvangtoeslag.
 • Begeleiding bij contacten met overheidsinstanties voor eventuele aanvraag van een Persoonsgebonden Budget (PGB), gevolgen van zorgkosten en de eigen bijdrage CAK.

Ons vertrouwde netwerk en specialisten voor u beschikbaar

Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van advisering en financiële coaching is ook een uitgebreid netwerk van specialisten beschikbaar gekomen. Deze specialisten, zoals notarissen, hypotheekadviseurs, beleggingsspecialisten en financieel planners, schakelen we in als dat in uw belang is. Patricia van Tilburg en René Achten nemen de regie en voelen zich verantwoordelijk voor uw financiële welzijn.

Wilt u meer weten over financiële coaching of wilt u een second opinion over uw financiële zaken, zoals uw woning en hypotheek , uw vermogen en pensioen of andere financiële producten, neem gerust contact met ons op.

Op welke manier helpen we u?

Financiële coaching begint met een goed gesprek en u open te stellen voor de vragen, doelen en zorgen die u in uw leven wilt aanpakken.

De kracht van financiële coaching is dat persoonlijke (levens) wensen en geld, vermogen en/of (hypothecaire) schulden samenkomen. Hierdoor vinden mensen hun eigen geldzaken niet langer doelloos en vervelend. Ze voelen zich meer verbonden met wat ze werkelijk willen met hun eigen persoonlijke doelstellingen.

Om goede keuzes te kunnen maken is het belangrijk dat uw financiële situatie inzichtelijk is. Dit kunnen we doen door het maken van een financiële scan van uw situatie.

Financiële planning

Een financiële planning geeft u duidelijkheid op de vraag of uw financiële wensen nu en in de toekomst realistisch zijn. Samen met u maken we een analyse van uw huidige financiële situatie en de haalbaarheid van uw doelen, wensen en levensvragen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem contact op