Financieel Huisarts

Startpunt Financiële Gezondheid

Als geldzaken op orde zijn, voelen mensen zich vaak gelukkiger. Je bent dan beter in balans en ervaart weinig tot geen financiële stress. Je hebt weinig zorgen en kunt daardoor gemakkelijker invulling geven aan je doelen en wensen. Kortom, het is een belangrijke basis voor een gezond leven.

Ben je niet financieel gezond of ontevreden over je geldzaken dan ondervinden mensen daardoor veel vaker stress en rusteloosheid. Leven onder voortdurende stress zorgt er zelfs voor dat je hersenen letterlijk een andere architectuur gaan aannemen, waardoor jij je anders gaat gedragen. Je maakt keuzes om te overleven, stress te vermijden of om bepaalde emoties niet meer te voelen of juist te compenseren. Je raakt je energie steeds meer kwijt en ook je probleemoplossend vermogen. Je doet er niet meer toe, isoleert jezelf steeds meer van de maatschappij en de kans op een burn-out of depressie groeit.

De ‘Financieel Huisarts – Financiële vitaliteitscoach’ -  Startpunt voor Financiële Gezondheid

Bij je reguliere huisarts kun je terecht op het moment dat je ziek bent en je zorgen maakt over je gezondheid. Dat is allemaal netjes geregeld vanuit onze basisverzekering. Heb je echter financiële zorgen dan kun je daar ook echt ziek van zijn.

Opvallend is echter dat mensen zich schamen en vaak met niemand durven te praten over hun financiële stress en wat dat met hen doet. Dus zelfs vaak niet met hun eigen huisarts. De oorzaak van de ziekte symptomen komen dan vaker niet ‘aan het licht’.

De financieel huisarts van Startpunt Financiële Gezondheid is een professional die écht luistert naar jouw verhaal. Hij neemt de tijd om met jou te onderzoeken hoe jij nu, maar ook later, een (financieel) vitaal leven kunt leiden. Daarbij is er volop aandacht voor je mentale welbevinden, juist ook bij financiële zorgen. Hij is je vertrouwenspersoon waar je, laagdrempelig, altijd bij terecht kunt ! 

Maak gebruik van de geldplannen

De financieel huisarts heeft bijvoorbeeld zelf te gebruiken tools voor jou beschikbaar. Financiële zorgen? Ga bijvoorbeeld naar de geldplannen en kies het geldplan dat bij jou past.

U vult het geldplan anoniem in. Elk geldplan levert een actieplan op. Met dat actieplan kunt u zelf aan de slag of kun je contact opnemen voor een persoonlijk adviesgesprek.

Zo werk je aan de versterking van uw financiële situatie.

Werkgevers-Werknemers

Uit onderzoek blijkt dat 62% van de werkgevers financieel ongezonde (zieke) werknemers in dienst heeft. Een meerderheid van de werkgevers wil werknemers met financiële stress ondersteunen, maar vindt het moeilijk om hier invulling aan te geven, blijkt uit dit recent rapport Schulden en werk.

Startpunt Financiële Gezondheid is het behandel- ,coördinatie- en vertrekpunt voor een financieel gezond leven.

We ondersteunen werkgevers bij het vroegtijdig signaleren van financiële stress bij werknemers en we begeleiden de werknemers weer op weg naar een financieel gezond leven. Met aandacht voor werknemers die geconfronteerd worden met pijnlijke gebeurtenissen zoals loonbeslag, verlies van baan/outplacement, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding, overlijden en het niet in staat zijn om tot de pensioengerechtigde leeftijd te blijven werken. 

Startpunt voor Financiële Gezondheid: Geef tijdig aandacht aan de financiële gezondheid van je medewerkers want, voorkomen is beter dan genezen!  

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem contact op