Vermogen en pensioen

Als u geld over heeft en nadenkt wat u het beste kunt doen, is het belangrijk om uw wensen en doelen duidelijk te krijgen. Wat zijn die doelen en verwachtingen en hoe kunt u uw vrije vermogen het beste inzetten?

Denk bijvoorbeeld aan de volgende doelen:

  • De studie voor uw (klein) kinderen
  • De aanschaf van een woning
  • Verre reizen
  • Eerder stoppen met werken
  • Aanvulling op uw pensioen

Anderzijds heeft u mogelijk een tekort aan financiële middelen, maar wilt u toch gaan reserveren voor bepaalde doelen. Wat kunt u dan het beste doen?

Hoe helpen we u?

We inventariseren uw situatie en bespreken de uitgangspunten zoals uw risicobereidheid, uw gewenste rendement, de periode waarover u het vrije vermogen niet nodig heeft en begeleiden u aansluitend naar een best passende oplossing.

Na deze inventarisatie helpen wij u, desgewenst, bij de vervolgstappen. Hoe kunt u het beste sparen of op welke manier kunt u (laten) beleggen? Welke begeleiding past daarbij het beste? Vindt u het fijn om bijvoorbeeld jaarlijks de ontwikkeling van uw vermogen te bespreken en zit u op koers? Waar moet u overal op letten?

U heeft uw situatie bij pensionering niet helder en wilt graag weten hoe uw pensioen ervoor staat. Maar vooral wilt u ook weten wat u kunt doen als uw pensioen straks niet voldoende is. Heeft u nog vrijvallende lijfrentes en vraagt u zich af wat u daar het beste mee kunt doen? Kortom, uw (pensioen) vermogen verdient zorgvuldige aandacht.

We zijn lid van de FFP, de federatie van financieel planners die staat voor onafhankelijk advies. Dat wil zeggen dat we aan geen enkele bank- of beleggingsinstelling verbonden zijn en u kunnen begeleiden naar wie u wenst.

Een coaching gesprek hoeft helemaal niet lang te duren.  Wij helpen u op weg naar een onbezorgd pensioen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op