Budgetcoaching

Wat is  Budgetcoaching?

Ervaart u financiële stress? Staat u vaak "rood" en opent u uw post en/of mail niet meer omdat u bang bent voor weer een nieuwe rekening van betalingsherinnering. Financiële zorgen komen veel vaker voor dan u denkt en kunnen verschillende oorzaken hebben.Vaak komt het doordat u geen goed overzicht heeft van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat een gedeelte van uw inkomen wegvalt door bijvoorbeeld ziekte, ontslag of een relatie beëindiging.

Door op tijd een budgetcoach in te schakelen kunt u uw financiële situatie snel weer onder controle krijgen en kunt u (problematische) schulden en oplopende betalingsachterstanden voorkomen. Met de juiste begeleiding krijgt u weer overzicht en grip op uw eigen financiële huishouding. En hoe fijn is het als het u lukt om uiteindelijk weer geld over te houden en te kunnen sparen voor bijvoorbeeld een vakantie, de studie van uw kinderen of een ander financieel doel dat u voor ogen heeft!

Hoe werkt Budgetcoaching?

Een traject met een budgetcoach, hoe werkt dat nou eigenlijk?

Een traject  budgetcoaching bestaat uit een aantal stappen. Samen met u bekijken we waar u behoefte aan heeft en welke stappen voor u nodig zijn. Want mogelijk heeft u zelf wel overzicht over uw financiële situatie maar heeft u behoefte aan wat tips en trucs om uw budget sluitend te krijgen. Of wellicht wilt u weten waarop u kunt besparen zodat u een spaarpotje voor toekomstige uitgaven kunt opbouwen. Het traject wordt op deze manier persoonlijk en voor u op maat gemaakt.

Een volledig traject  Budgetcoaching ziet er als volgt uit:

  1. Kennismaken en inventariseren van uw wensen en uw financiële situatie.
  2. Het ordenen van uw post en mail en het opzetten van een thuisadministratie.
  3. Inzicht krijgen in uw inkomsten, uitgaven, eventuele schulden en vermogen door middel van het opstellen van een budgetoverzicht van uw huidige situatie.
  4. Het onderzoeken van de mogelijkheden om te besparen op uw uitgaven.
  5. Het onderzoeken van de mogelijkheden om uw inkomen te optimaliseren (aanvragen / aanpassen van toeslagen, belastingteruggave, kwijtschelding gemeentelijke belastingen en heffingen etc.)
  6. Samen met u een nieuw budgetplan maken, waarbij we rekening houden met incidentele en jaarlijks terugkomende uitgaven.
  7. U begeleiden bij het omgaan met het nieuwe budget en de daarbij komende veranderingen.
  8. Eindevaluatie na een periode van zelfstandig beheer van uw financiën.

Wat zijn de tarieven van budgetcoaching?

Budgetcoaching is altijd maatwerk. Graag maken we een passende offerte voor u.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact op